نشوف مع بعض النصائح دي
**************************
النصيحة الأولى
لما تيجي تسلقي البطاطس ياريت إنك تضيفي عصير نصف ليمونة إلى ميّة السلق علشان البطاطس ماتسودش وتحتفظ بلونها الأبيض.
ولسهولة نزع قشر البطاطس المسلوقة يبقى ياريت إنك تحطيها في ميّة باردة بعد ما تستوي على طول، وبعد كده تقشريها.
ولو عايزة تعملي بطاطس شيبسي زي اللي بتشتريها يبقى بعد ما تقشري البطاطس
قطعيها "بماكينة تقطيع البطاطس اليدوية" إلى شرائح ضعيفة جدا وبعد كده
انقعيها لمدة ساعة في ميّة أضيف إليها ملعقة كبيرة ملح وملعقة كبيرة خل
وبعد كده سخني الزيت كويس واقليها فيه.
النصيحة الثانية
لو
هتستخدمي لحمة أو فراخ من اللي في الفريزر يبقى ياريت إنك تطلعيها من
الفريزر قبل ما تسويها بحوالي 12 ساعة وتحطيها على رف الثلاجة الأخير
لغاية ما تفك ثلجها.
وماتسمعيش كلام حد يقول لك إنك تطلعيها من الفريزر وتحطيها في ميّة سخنة
علشان تفك من التلج بسرعة لأن الموضوع ده بيخلي جلدها يتشقق وبيبقى طعمها
مش حلو..
وخدي بالك من إنك لو طلعتِ أي حاجة من الفريزر وفكِّت ثلجها يبقى ماترجعيهاش تاني الفريزر لأن ده بيعرضها للتلف.
النصيحة الثالثة
اوعي
تستخدمي السمن بنوعيه النباتي والحيواني والزيت أكتر من مرتين في القلي
وده لأن المواد الدهنية تتحلل وتصدر منها أحماض ضارة تسبب -لا قدر الله-
الإصابة بأمراض خطيرة زي "السرطان" أو "التسمم".
النصيحة الرابعة
يمكن التقليل من الملح الموجود في الزيتون المخلل أو أي حاجة مخللة بإنك تنقعيها طوال فترة الليل في ميّة وتحطيها في الثلاجة.
ولو عايزة تخللي أي حاجة في البيت ياريت إنك تستخدمي برطمانات زجاج وابعدي نهائيا عن البرطمانات البلاستيك لأنها مضرة جدا على الصحة.
النصيحة الخامسة
لو
هتعملي سلطة خضراء قبل ميعاد الأكل بفترة كبيرة يبقى ياريت إنك ماتضيفيش
إليها التوابل إلا عند التقديم وياريت إنك تضيفي إلى طبق السلطة الخضراء
عصير ليمون علشان تحافظي على الفيتامينات اللي فيها.
نفس الشيء مع العصائر ياريت إنك ماتعمليهاش وتسيبيها لمدة طويلة في الثلاجة لأن بكده ممكن إنها تفقد قيمتها الغذائية.
النصيحة السادسة
ياريت
دايما تخلي نار البوتجاز هادية وإنت بتتطبخي وده لأن النار الهادية
بتخليكِ تتحكمي في الأكل كويس ومش بتخلي الأكل يلزق منك بسرعة. ده
بالإضافة إلى إن الأكل اللي بيستوي على نار هادية بيكون طعمه ألذ من اللي
بيستوي على نار عالية.
النصيحة السابعة
حافظي
على نظافة أدوات المطبخ أولا بأول يعني لو استخدمتِ السكينة علشان تقطعي
بيها أي لحمة نيئة يبقى بعد ما تخلصي التقطيع اغسلي السكينة على طول واوعي
تستخدميها في تقطيع الخضراوات أو أي حاجة تانية إلا بعد ما تغسليها كويس.
النصيحة الثامنة
ياريت تحتفظي بالبهارات في مكان جاف لأن الحرارة أو الرطوبة الزايدة بتخلي الأعشاب والبهارات الجافة تفقد نكهتها بسرعة.
علشان كده ياريت ماتخزنيش الأعشاب والبهارات الجافة بقرب أفران الغاز أو
المايكروويف أو أي مصدر للحرارة أو الرطوبة كأجهزة غسل الصحون وغلايات
الماء.
وخليكِ دايما عارفة إن الأعشاب والبهارات دي لو خزنتيها بشكل صح فده ممكن يخليها تحتفظ بنكهتها لمدة عام او اتنين.
وبالنسية لحفظ البقوليات زي الفول والعدس، فياريت لو الجو حار إنك تحطيها في أكياس بلاستيك وتقفليها كويس ودخليها الثلاجة..
النصيحة التاسعة
لتطرية شرائح البوفتيك اللي إنتِ عايزة تشويها يبقى ياريت إنك تضيفي ملعقة كبيرة خل على تتبيلة اللحمة.
كمان ياريت تعملي أكتر من شق في أطراف قطعة اللحم أو الهامبورجر قبل ما
تحمريها أو تشويها لأن ده بيمنع عملية تقوس قطعة اللحم أو الهامبورجر
وبيخليها تستوي بسرعة.
النصيحة العاشرة
علشان تحافظي على الجبنة القريش في الثلاجة أكبر فترة ممكنة يبقى ياريت تحطيها في لبن بارد ومعاها قرن فلفل أخضر حامي.
او إنك تغلي كوباية ميّة وبعد كده تسيبيها لغاية ما تبرد وبعد كده تضيفي إليها شوية ملح وتحطي فيها الجبنة وقرن شطة أخضر حامي.
**************************